Wat je bij kanker zou moeten doen (deel 2 van 8)

Naast de reguliere behandeling zijn er mogelijkheden om het lichaam bij kanker te ondersteunen. Op deze manier wordt de kans van slagen van de medische behandeling alleen maar vergroot. Bovendien kan de kwaliteit van leven worden geoptimaliseerd.

Na het veilig stellen van het zuurstoftransport naar de cel door het repareren van de celmembraan, is het essentieel om het immuunsysteem te versterken. Dit kan op veel verschillende manieren. Eén van de meest effectieve is een homeopathische behandeling.

De homeopathie maakt gebruik van middelen die direct werken op de ‘vitale kracht’ van het lichaam, zoals dat in de homeopathie heet. Een andere benaming is het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Tegenwoordig zou je eerder spreken van de software van het lichaam, of het besturingssysteem. Ter vergelijking: een wondje geneest vanzelf, zeggen we. Datgene wat het wondje vanzelf doet genezen, heet in de homeopathie het zelfgenezend vermogen.

De Banerji protocollen bieden mogelijkheden voor mensen met kanker

Prasanta en Pratib Banerji

Ook bij kanker zijn er mogelijkheden om met homeopathische middelen het lichaam effectief te ondersteunen. Het gaat hier uitdrukkelijk niet om zomaar wat middeltjes die je kunt kopen bij de drogist op de hoek. Het gaat hier om specifieke middelen die alleen kunnen worden ingezet door homeopaten die daartoe zijn opgeleid.

Een goed voorbeeld van dergelijke homeopaten zijn de Banerji’s uit India. Grootvader, vader en zoon Banerji hebben in de afgelopen decennia een schat aan ervaring opgedaan in de behandeling van mensen met ernstige chronische aandoeningen, waaronder kanker. Het gaat hier om artsen die zich naast hun studie geneeskunde hebben bekwaamd in de homeopathie. Grootvader en vader zijn reeds overleden. Zoon (en binnenkort dochter) zetten het werk voort.

Een team van ongeveer dertig artsen onder leiding van Pratib Banerji behandelt per dag ruim duizend mensen. De ervaring die zij hebben opgedaan, al sinds de tijd van grootvader, is vastgelegd. Door hun enorme ervaring met mensen met alle typen kanker, hebben zij kunnen rubriceren welke middelen het beste werken bij de diverse vormen van kanker. Deze zogeheten Banerji protocollen zijn in boekvorm beschikbaar voor iedere homeopaat.

Voor meer informatie over de Banerji’s, zie hun website www.pbhrfindia.org