Mijden

Kankerverwekkende stoffen

Proefdier met kanker door kankerverwekkende aspartaam in de voeding. Jeanine Slot benadrukt in haar lezingen over kanker en voeding dat u kankerverwekkende stoffen zoals aspartaam altijd dient te mijden, vooral als u al kanker heeft.

Proefdier met kanker door aspartaam
Foto: www.aspartaam.nl

Aspartaam

De kunstmatige zoetstof aspartaam (E 951) komt niet alleen voor in tafelzoetjes, maar ook in kauwgom, snoepjes, vruchtenyoghurt en taart. Het meest komt het voor in ‘light’- frisdranken. Alles waarop staat ‘zonder suiker’ bevat waarschijnlijk een kunstmatige zoetstof die schadelijker is dan suiker!

Van alle voedingsadditieven is dit het meest beruchte. Het is kankerverwekkend en schadelijk voor het zenuwstelsel.

Samen met de nieuwe namen waaronder het voorkomt en de namen van aanverwante stoffen, is de lijst met namen van zoetstoffen die u absoluut moet mijden:

  • E 951
  • aspartaam
  • aminosweet
  • sucralose
  • advantaam
  • neotaam
  • tagatose

Let wel, we hebben het hier over stoffen, niet over merknamen!

Voor meer informatie:Gouget over voedingsmiddelen die kankerverwekkend zijn en die men absoluut moet mijden. Jeanine Slot adviseert mensen dit boekje te gebruiken, vooral in het geval van kanker.

 

 

“Aspartaam is het meest dodelijke additief ter wereld!”

(C. Gouget, Wat zit er in uw eten?), uitg. Bouillon


MSG

De kunstmatige smaakstof MSG, oftewel E621, komt vooral voor in kant-en-klaar maaltijden, oosterse gerechten, soepen, sauzen en chips. We kennen het misschien beter onder de naam Ve-tsin, glutamaat of de volledige naam Monosodiumglutamaat of Mononatriumglutamaat. Verraderlijk zijn de schuilnamen waaronder het voorkomt, zoals ‘natuurlijke aroma’s’ en ‘overige kruiden en specerijen’. Net als aspartaam is het kankerverwekkend en schadelijk voor het zenuwstelsel.

Voor meer informatie:
C. Gouget, Wat zit er in uw eten?, uitg. Bouillon

Andere dingen die u beter kunt mijden

Suiker

Kanker groeit op basis van suiker. Volgens dr. O. Warburg die in 1931 de Nobelprijs heeft gekregen voor het ontdekken van de primaire oorzaak van kanker, is een kankercel een gistcel. Een gistcel leeft van suiker. Zelfs een overmaat aan fruit is af te raden omdat fruit fructose bevat, wat ook een soort suiker is. Hetzelfde geldt voor een teveel aan alcohol. Teveel in dit geval is meer dan één glas per dag.

Bespoten groente en fruit

Bestrijdingsmiddelen op groente en fruit zijn bedoeld om schimmels en dergelijke tegen te gaan. Ze ondermijnen daarmee echter de afweer van de plant zelf. De van nature aanwezige salvestrolen in de plant, die een kankerremmende werking hebben, worden door de bestrijdingsmiddelen teniet gedaan. Bovendien bevatten de bestrijdingsmiddelen allerlei stoffen die op zich al schadelijk zijn voor het lichaam. Onbespoten groente en fruit bevat niet alleen minder schadelijke stoffen, maar ook meer voedingswaarde.

Industrieel bewerkte vetten en oliën

Cruciale ontdekking van dr. O. Warburg was dat de primaire oorzaak van kanker een gebrek aan zuurstof in de cel is. De belemmerende factor voor dit zuurstofgebrek ligt niet in het gebrek aan aanvoer van zuurstof, maar in een beperkte doorlaatbaarheid van de celmembraan. De celmembraan is voor een belangrijk deel opgebouwd uit vetcellen. Voeding van de celmembraan met de juiste vetcellen is dus van belang om de celmembraan goed te laten functioneren. Industrieel bewerkte vetten en oliën, zoals margarine en halvarine, blokkeren het zuurstoftransport naar de cel. Natuurlijke vetten en oliën, zoals roomboter en kokosolie, bevorderen het zuurstoftransport naar de cel juist.

Fluoride

Fluoride dat onze tanden zou moeten beschermen tegen gaatjes is een industrieel afvalproduct, dat ook resten van lood, aluminium en arsenicum kan bevatten. Het mag dan misschien goed zijn voor onze tanden, het is schadelijk voor onze algehele gezondheid. Het verzwakt het immuunsysteem en verlaagt de productie van melatonine in ons lichaam. Mede hierdoor verhoogt het de kans op het ontstaan van kanker. De meeste tandpasta’s bevatten fluoride, net als mondwater en andere mondverzorgingsproducten.

Voor meer informatie:
http://articles.mercola.com

Amalgaam

Amalgaam is een legering van metalen die wordt gebruikt om een gaatje in een tand of kies te vullen. De legering bestaat voor ongeveer 50% uit kwik. Kwik is giftig. Het is met name schadelijk voor de hersenen, botten en nieren. In enkele landen zoals Zweden is het daarom verboden. Aangezien het afweersysteem van het lichaam bij kanker al zijn handen vol heeft aan de strijd tegen de ziekte, is het raadzaam elke overbodige belasting met schadelijke stoffen te vermijden. Kwik is een uiterst schadelijke stof, die makkelijk gemeden kan worden als het gaat om vullingen in tanden en kiezen. Als u amalgaamvullingen heeft, kunt u deze laten vervangen door composietvullingen of porseleinen vullingen.

Straling

We worden blootgesteld aan steeds meer straling – van computer tot televisie en van mobiele telefoon tot zendmast. De schade die deze bronnen van elektromagnetische straling aanrichten wordt ook steeds meer duidelijk. De mobiele telefoon is vooral af te raden als u een hersentumor heeft. De magnetron is niet alleen schadelijk omdat er straling van af komt, maar ook omdat hiermee een groot deel van de voedingswaarde teniet gedaan wordt.

 

 

© Jeanine Slot 2020