Wat je bij kanker zou moeten doen (deel 5 van 8)

Naast chemotherapie, bestraling en een operatie is het mogelijk het lichaam effectief te ondersteunen met natuurlijke middelen. Er zijn stoffen in de natuur die een kankerremmend effect hebben. U kunt ze nemen naast de medische behandeling (tenzij uw behandelend specialist daar bezwaar tegen heeft).

voldoende salvestrolen in de voeding verlagen de kans op kanker

prof.dr. G.A. Potter

Een goed voorbeeld van zo´n stof zijn salvestrolen. Dit zijn stoffen die vooral voorkomen in bittere groenten en fruit, zoals witlof, spruitjes en artisjok. Een kankercel heeft een bepaald, specifiek enzym, CYP1B1 geheten. Dit enzym komt alleen in kankercellen voor. In gezonde cellen is het niet te vinden. Salvestrolen uit bittere groenten en fruit reageren met dit enzym. Uit die reactie volgt apoptose, oftewel natuurlijke celdood. De kankercel wordt simpelweg de nek om gedraaid.

Dit is de grote ontdekking van twee Britse wetenschappers, prof.dr. G.A. Potter en prof.dr. M.D. Burke. Beiden hebben wetenschappelijk onderzoek gedaan naar reguliere medicatie bij kanker. Ze komen uit de reguliere farmaceutische wereld. Maar door eenvoudigweg iets verder te denken, stuitten ze op deze ontdekking.

salvestrolen in de voeding hebben een beschermende werking tegen kanker

prof.dr. M.D. Burke

Onze voeding bevat nog maar weinig salvestrolen. Bittere groenten zijn natuurlijk minder aantrekkelijk dan zoete. Als u eenmaal kanker heeft zijn salvestrolen een goede manier om het lichaam effectief te ondersteunen. Het is dan wel nodig om dit in hoge dosering te doen. En dan is een voedingssupplement de enige manier om aan de benodigde hoeveelheid te komen. Met het eten van spruitjes lukt dat niet.

Gek genoeg gaan salvestrolen niet samen met CBD-olie of wietolie, wat veel mensen met kanker gebruiken. Deze cannabinoïden concurreren bij de opname. Wat ik daarom aanraad als mensen CBD-olie of wietolie gebruiken is om ze af te wisselen. De ene maand neemt u CBD-olie of wietolie, de andere maand neemt u salvestrolen.

Voor meer informatie, zie het boekje Salvestrols – Nature´s defense against cancer, door B.A. Schaefer, uitg. Clinical Intelligence Corp