Dokter Moerman: “Kanker is een gebreksziekte”

Dokter Moerman, een weg tot genezing van kanker - over de relatie tussen kanker en voeding, recensie door Jeanine Slot

C. van Groningen en A. Ronhaar, arts, Dokter Moerman, een weg tot genezing van kanker

Het boek ‘Dokter Moerman, een weg tot genezing van kanker’ geeft een heldere uitleg van de Moermantherapie. De methode zelf wordt tot in detail uit de doeken gedaan. Ook de houding van de medische wetenschap en de overheid jegens het kankervraagstuk wordt beschreven.

Moerman is arts, gevestigd in Vlaardingen. Al in de jaren dertig is hij actief op zoek naar een oplossing voor kanker. Na onderzoek stelt hij een lijst samen van acht voedingsstoffen die essentieel zijn in de strijd tegen kanker. Deze voedingsstoffen zijn zwavel, ijzer, citroenzuur, jodium en de vitamines A, B complex, D en E. Later voegt hij hier vitamine C aan toe.

De ontdekking dat vitamine C essentieel is, doet hij nadat hij heeft vastgesteld dat er een cruciaal verschil is tussen mens en dier. De meeste dieren maken zelf vitamine C aan. De mens kan dit niet.

De oorzaak van kanker volgens dokter Moerman

Dokter Moerman zag als oorzaak van kanker een ‘ontsporing van de stofwisseling’. Voor het goed functioneren van de cel zijn enzymen van groot belang. Essentieel voor het goed functioneren van enzymen zijn voldoende vitamines en mineralen.

Naast een gezonde voeding, is de suppletie van vitamines en mineralen dus een belangrijk onderdeel van de Moermantherapie.

Dokter Moerman, een weg tot genezing van kanker, over de relatie tussen voeding en kanker, boekrecensie door Jeanine Slot

C. Moerman, arts

Vitamines en mineralen zijn niet alleen nodig voor het enzymsysteem. Ook het afweersysteem kan alleen goed functioneren als er voldoende essentiële voedingsstoffen worden aangevoerd. Kanker en welke andere ziekte dan ook, kan alleen genezen als het afweersysteem voldoende werkt. Voor het afweersysteem zijn vooral nodig de voedingsstoffen ijzer, zink, vitamine A en magnesium.

“Al deze gegevens wijzen er op dat Dokter Moerman onbetwistbaar gelijk heeft met zijn opvatting dat bij tekorten aan vitale voedingsstoffen de celgeneraties geleidelijk steeds verder degenereren en de celstofwisseling steeds meer ontspoort.”, aldus de schrijvers van “Dokter Moerman, een weg tot genezing van kanker”.

Dokter Moerman laat de MMV na die mensen met kanker informatie geeft over optimale voeding bij kanker.

De Moermanvereniging (MMV) geeft informatie over voeding aan mensen met kanker

Voor meer informatie: de website van de Moermanvereniging

 

 

 

 

 

© Jeanine Slot 2014