Astaxanthine: een stof in algen die kanker remt

Astaxanthine en kanker

Een vrij onbekende stof, astaxanthine, blijkt van grote waarde te kunnen zijn voor het lichaam dat belast is met kanker.

Astaxanthine kan effectief zijn bij kanker, macula degeneratie, de ziekte van Crohn en veel andere chronische ontstekingen. Het boek Astaxanthine, de algen antioxidant door dr. G.E. Schuitemaker geeft een helder overzicht van de werking van astaxanthine. Recensie door Jeanine Slot

dr. G.E. Schuitemaker, Astaxanthine, de algen antioxidant, uitg. Ortho Communications & Science

Laboratoriumonderzoek heeft uitgewezen dat de stof de groei van tumoren kan remmen. Tegelijkertijd stimuleert de stof het immuunsysteem.

De stof komt het meest voor in de alg ‘Haematococcus pluvialis’, die in zee overal ter wereld gevonden kan worden.

Maar niet alleen mensen met kanker kunnen hier baat bij hebben. De stof kan ook van nut zijn bij chronische ontstekingen, zoals een tenniselleboog, een muisarm, reumatoïde arthritis, de Ziekte van Crohn of colitis ulcerosa.

Astaxanthine wordt met recht een super-antioxidant genoemd. Een antioxidant is een stof die schade aan lichaamsweefsel kan herstellen. Onderzoek heeft bevestigd dat astaxanthine de krachtigste natuurlijke antioxidant is die in de wetenschap bekend is.

Astaxanthine kan van nut zijn in het terugdringen van kanker, hart- en vaatziekten, chronische ontstekingen, enz.

Astaxanthine beschermt het hart

Probleem van veel antioxidanten is dat zij niet bij sommige organen kunnen komen, zoals de ogen en de hersenen. Kenmerkend voor astaxanthine is dat die nu juist wèl deze gevoelige organen kan bereiken. Bij aandoeningen aan de ogen en hersenen zou astaxanthine daarom uitkomst kunnen bieden. Dit geldt voor leeftijdgebonden maculadegeneratie, groene staar, grijze staar, schade aan de ogen door suikerziekte, de Ziekte van Parkinson en vele andere degeneratieve aandoeningen van het zenuwstelsel. 

Astaxanthine kan van nut zijn in het terugdringen van kanker, cataract, glaucoom, chronische ontstekingen, enz.

Astaxanthine beschermt het oog tegen staar en andere aandoeningen

Dat astaxanthine kanker remt is mede te verklaren door het effect van de stof op de celmembraan. Volgens dr. O.H. Warburg, die in 1931 de nobelprijs kreeg voor het ontdekken van de primaire oorzaak van kanker, ligt de sleutel van het probleem van kanker in een gebrek aan zuurstof in de cel. Oorzaak hiervan is de celmembraan die te weinig zuurstof doorlaat als gevolg van teveel schadelijke stoffen in de celmembraan. Astaxanthine beschermt de celmembraan tegen schadelijke invloeden door de celmembraan helemaal te overspannen. Ook hierin is deze antioxidant uniek.

Astaxanthine kan van nut zijn in het terugdringen van gewrichtsklachten, chronische ontstekingen, kanker, enz.

Astaxanthine beschermt de gewrichten

Voor meer informatie:

dr. G.E. Schuitemaker, Astaxanthine – de algen antioxidant, uitg. Ortho Communications & Science

 

 

 

© Jeanine Slot 2014